Otvoreno Univerzitetsko Selo
Foto sa otvaranja preuzet sa B92

Svečanost u Beogradu

Otvoreno Univerzitetsko Selo

Danas je u Beogradu svečano otvoreno Univerzitetsko selo. Podizanjem zastave Srbije i Svjetske studentske sportske federacije (FISU) Selo je otvorilo kapije za brojne sportiste i delegacije koje će od 1. do 12. jula biti gosti Beograda.

Prema pisanju portala B 92 svečanoj ceremoniji prisustvovali su zvaničnici Univerzijade i grada Beograda.

Generalni sekretar FISU Erik Santron uvjeren je da će Srbija poslije 25. Univerzijade imati 9.000 ambasadora po svijetu, koliko će biti takmičara u Beogradu.

“Došao je trenutak koji smo svi čekali. Beograd će u naredne tri nedjelje biti svjetska prijestonica univerzitetske mladosti koja će živjeti u harmoniji. Ovdje se neće razgovarati o politici, već o projektima za budućnost naše planete", kazao je Santron.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da mu je velika čast što je trenutno na toj funkciji i naglasio da će učiniti sve kako bi predstojeća Univerzijada bila najbolja ikada.

Treba kazati da je Univerzitetsko Selo igrađeno na 250.000 kvadratnih metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.