Ovo su najbolji trenuci Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Tri uzbudljiva ljetna dana

Ovo su najbolji trenuci Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Endin Čaušević

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 u Mostaru ponudilo je tokom prethog vikenda uzbudljivo takmičenje puno dramatičnih obrata, fantastične skokove tokom dana i odličnu zabavu u večernjim satima. U nastavku slijedi nekoliko trenutaka koji su obilježili ovogodišnji spektakl na Starom mostu i ukrali pažnju publike.

1. Skakači su redoslijed nastupa odredili vrativši se u djetinjstvo - i prihvativši se klikera.

Opis nije dostupan.

2. Takmičari su prvu seriju skokova izveli direktno s kamenog luka mosta, odajući počast višestoljetnoj tradiciji skokova u gradu na Neretvi.

Opis nije dostupan.

3. Odlične zabave nije manjkalo ni u večernjim satima: Old Town Street Fest je u dvije večeri ponudio nastupe čak 14 izvođača na šest pozornica čirom Starog grada.

Oglasi

Opis nije dostupan.

4. Sjajna Molly Carlson je zabilježila svoj prvi trijumf na Starom mostu, prekinuvši pobjednički niz Rhiannan Iffland koji je trajao od sredine prošle sezone.

Opis nije dostupan.

5. Takmičari su publiku počastili impresivnim masovnim skokom sa Starog mosta, koji je oborio rekorde – učestvovalo je čak 16 skakača, najviše ikad, a skočili su sa obje strane mosta.

Opis nije dostupan.

Oglasi

6. Prije nego je pobijedila na Starom mostu, Molly Carlson je Stihomira Klepića i Čika Gagaru iz sarajevskog benda Helem Nejse oslobodila straha od visine.

Opis nije dostupan.

7. Da je metoda Molly Carlson uspješna, Stihi i Gagara su potvrdili kada su subotnje finale takmičenja otvorili repajući na vrhu 27 metara visoke platforme.

Opis nije dostupan.

8. Španac Carlos Gimeno je na Starom mostu emotivno proslavio ostvario prvu pobjedu u karijeri, kojom se potvrdila reputacija Mostara kao mjesta gdje su izuzeci pravilo, a iznenađenja očekivana. 

Oglasi

Opis nije dostupan.

9. Australka Rhiannan Iffland je u gradu na Neretvi proslavila rođendan, a iako to nije zapečatila prvim mjestom, ipak je stala na postolje, hiljade gledalaca je uglas pjevalo „Happy Birthday Rhiannan“.

Opis nije dostupan.

10. Neustrašivi Estonac Jaan Roose je posjetioce Old Town Street Festa iznenadio fantastičnim akrobatskim nastupom, hodajući po traci i izvodeći vrtoglave trikove visoko iznad njihovih glava.

Opis nije dostupan.

Glavni junaci ove priče: hiljade gledalaca, 24 skakača i skakačice - i jedan jedini Stari most! 

Snimak finala Red Bull Cliff Divinga u Mostaru dostupan je na: Red Bull Cliff Diving Series 2023: Finale – Mostar 

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Možda ste trebali napisati i zanimljiva dešavanja kod naših zapadnih komšija u vidu mepas akcija u sport visionu i daihmanu hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi