Packersi demolirali Vikingse

Lagana pobjeda Green Baya

Packersi demolirali Vikingse

M. Šljivak

Green Bay Packersi sinoć su na svom Lembeu Fieldu dočekali Minnesota Vikingse, a na kraju je domaći tim slavio uvjerljivu pobjedu od 42:10.

Domaći tim je u ovaj meč ušao kao veliki favorit, a tu ulogu su na kraju i opravdali.

Već nakon prve dionice i dva touchdowna (Cobb i Nelson) Green Bay je imao prednost od 14:0, a zatim je i u drugoj dionici nastavljen potop Vikingsa. 

Peppers je prvo presjekao pas Pondera, te je trčanjem od 49 jardi povećao prednost Packersa, da bi zatim Aaron Rodgers trećim dodavanjem za touchdown za Davantea Adamsa povećao prednost domaćih na poluvremenu na 28:0.

Katastrofa Minnesote se nastavila i u trećoj dionici. Eddie Lacy je s dva trčanja od 10 i 11 jardi zaključio pobjedu Green Baya u ovom susretu za prednost od 42:0 nakon tri četvrtine.

Uspjela je Minnesota preko Pondera i Walsha da smanji zaostatak u posljednjoj dionici na konačnih 42:10...

Eddie Lacy je s dva touchdowna i 13 nošenja za 105 jardi predvodio Packerse, dok je Aaron Rodgers bacio 156 jardi za tri touchdowna. Kod Vikingsa je Ponder bacio 222 jarde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.