Bez sportista iz Afganistana na Paraolimpijskim igrama

Zbog dobro poznatih okolnosti

Bez sportista iz Afganistana na Paraolimpijskim igrama

S. Grebović

Pred nama su Paraolimpijske igre koje će također biti održane u Tokiju.

Kao po običaju i ove godine će par sedmica nakon Olimpijade biti održane i Paraolimpijske igre, za sportiste koji su ograničenih fizičkih mogućnosti.

Organizatori Paraolimpijskih igara u glavnom gradu Japana objavili su da će se takmičenja igrati bez prisustva publike uz neke izuzetke na pojedinim događajima gdje će moći da prisustvuju djeca, ali nije navedeno o kojima je riječ.

Također, traženo je od javnosti da se ne izlazi na ulice kada pojedini događaji budu održavani.

Paraolimpijske igre počinju 24. augusta i trajat će do 5. septembra, a na njima će nastupiti oko 4.400 sportista. Među njima neće biti takmičara iz Afganistana zbog dobro poznatih dešavanja u toj zemlji ovih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi