Partizan šokirao Pro Recco
Partizan prvak Evrope

Sedmi put u svojoj istoriji

Partizan šokirao Pro Recco

M. Maksimović

Potpuno neočekivano vaterpolisti Partizana su postali novi prvaci Evrope.Prvi put nakon 35 godina,sedmi put u svojoj istoriji.U finalnoj utakmici Partizan je savladao favorizirani Pro Recco 11:7.Vaterpolisti Partizana su odigrali svoju najbolju utakmicu sezone te su uspjeli savladati ekipu koja posljednjih godina dominira u Evropi.

Presudnim se pokazao period u završnici druge trećine kada Partizan golovima Pjetlovića, Vujasinovića i Aleksića stvara velika tri gola prednost.Na kraju će se ispostaviti tri presudna, jer do kraja utakmice Pro Recco neće stići taj zaostatak.Pro Recco je imao loš period, punih osam minuta bez gola, a pitanje pobjednika je definitivno bilo odlučeno kada je Partizan golovima Ćuka i Korolije otišao na 11:6.

Kod Partizana su strijelci bili ravnomjerno raspoređeni, tek je gol više od ostalh (3) postigao Korolija.U ekipi Pro Recca tri puta se u strijelce upisao Norbert Madaras.

U susretu za treće mjesto, Mladost je nakon boljeg izvođenja peteraca slomila otpor ekipe Budve 14:12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.