Partizan zabetonirao prvu poziciju

Vaterpolo Euroliga, 5. kolo

Partizan zabetonirao prvu poziciju

Vaterpolisti Partizana osigurali su prvu poziciju u Grupi D Eurolige čime su pokazali da su u ovom trenutku jedna od najboljih ekipa u Evropi. „Crno-beli“ su sa 9:7 nadigrali Vašaš u meču koji nije imao rezultatsku važnost.

Drugi mađarski klub u ovoj grupi, ekipa Egera, odigrala je sa Marseilleom 9:9, a uoči zadnje runde jasno je da će Beograđani i Vašaš u četvrtfinale.
U Grupi A Pro Recco je u gostima porazio Spartak sa 12:7, uz četiri gola Srbina Vanje Udovičića.

U grupi B Jadran HN je preuzeo vodstvo na tabeli sa deset bodova zahvaljujući pobjedi nad Budvanskom Rivijerom (13:8). Prvo ime bio je Aleksandar Ivović sa šest golova. Hercegnovljani mogu biti drugi, dok će Budvanska Rivijera u posljednjem kolu tražiti prolaz. No, teško se vaditi protiv Mladosti, tima koji je u ovom kolu sa 10:9 nadigrao Barcelonetu.

U Grupi C grčki Olympiakos je pobjedom nad Šibenikom osigurao prvo mjesto, dok je u drugom meču Primorac iz Kotora deklasirao Bresciu sa 15:7.
U ovoj grupi o drugom će putniku također odlučivati hrvatsko-crnogorski dvoboj između Šibenika i Primorca u posljednjem kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.