Partizan želi Emila Nikolića

Nakon eliminacije od Juga

Partizan želi Emila Nikolića

Vaterpolisti Partizana žele u svoje redove dovesti hrvatskog trenera Emila Nikolića. Naime, četvrtu godinu zaredom prvak Srbije je ušao sa visokim ambicijama u Ligu prvaka, ali je četvrti put zaustavljen od hrvatskih predstavnika.

Tri puta je to uradio Jug, a jednom zagrebačka Mladost.

Ovogodišnje ispadanje koštalo je posla trenera Dejana Udovičića, inače selektora reprezentacije Srbije, koji je preuzeo dio odgovornosti za neodlazak na završni turnir u Rijeci.

Nikolić je godinama uspješno vodio Jug koja je učestvovala na nekoliko završnih turnira Eurolige, a 2006. bila je prvak Starog kontinenta. Osvojio je i Kup LEN-a, tri naslova prvaka Hrvatske i dva nacionalna Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.