Partizanu 23. naslov prvaka države

Završena vaterpolo sezona u Srbiji

Partizanu 23. naslov prvaka države

Vaterpolisti Partizana osvojili su treći naslov ove sezone, a 23. naslov prvaka države, računajući i titule u Jugoslaviji i SiCG. Nakon domaćeg kupa i regionalne Eurointer lige, Partizan je slavio i u prvenstvu Srbije.

Izabranici Igora Milanovića su do naslov prvaka došli sa 2-0 u pobjedama protiv Vojvodine, koja je ove sezone doživjela samo pet poraza i to svih pet od Partizana. Nakon pobjede od 11:6 u prvoj utakmici u Beogradu, Partizan je u Novom Sadu bio još ubjedljiviji (10:3).

Partizan su do pobjede predvodili Miloš Korolija, Vlada Vujasinović, Nikola Rađen i Stefan Mitrović, koji su postigli po dva pogotka. Partizan ove sezone još nije doživio poraz, a da sezonu učine najuspješnijom u klupskoj historiji potrebno je da osvoje Euroligu. Protivnik u polufinalu im je talijanski Pro Recco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.