Pellegrini odbranila naslov

SP u plivanju

Pellegrini odbranila naslov

Prvog dana takmičenja u plivanju na Svjetskom prvenstvu u Šangaju održane su finalne utrke u četiri discipline.

Italijanka Federica Pellegrini odbranila je titulu na 400 metara slobodnim stilom pošto je nadmoćno ušla u cilj u vremenu 4:01.97.

Aktuelna olimpijska prvakinja Britanka Rebecca Adlington na drugom mjestu je imala zaostatak od dvije sekunde, dok je Francuskinja Camille Muffat bila nekoliko stotinki dalje.

Ženska štafeta Holandije trijumfovala je na 4x400 slobodno i tako odbranila titulu osvojenu prije dvije godine u Rimu. Holanđanke su slavila ispred Amerikanki i Njemica.

Južnokorejski plivač Park Tae-Hwan osvojio je zlatnu medalju na 400 metara slobodno. Aktuelni olimpijski šampion u toj disciplini trijumfovao je ispred favoriziranog Kineza Suna Yanga i branioca titule Nijemca Paula Biedermanna.

Najveće iznenađenje dana napravila je štafeta Australije, pobijedivši na 4x100 metara slobodnim stilom. Australci su osvojili zlato u vremenu 3:11.00, ispred Francuza kojima je pripalo srebro i branilaca titule Amerikanaca, predvođenih Michaelom Phelpsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.