Peppersu 91,5 miliona za šest godina
Peppers ruši Tomyja Bradyja iz Patriotsa

NFL transferi

Peppersu 91,5 miliona za šest godina

Mjesec dana nakon što su New Orleans Sainsti osvojili Super Bowl, otale momčadi u NFL-u su krenule s dovođenjem pojačanja za narednu sezonu.

Jedno od najvećih razočarenja prošle sezone bili su Chicago Bearsi, koji su već početkom prelaznog roka dali do znanja kako ih sljedeće sezone interesuju samo velike stvari.

Prvo pojačanje koje je došlo u „grad vjetrova“ je Julius Peppers iz Carolina Pmathersa, koji je danas postpisao šestogodišnji ugovor s Bearsima vrijedan 91,5 milion dolara uz garanciju na ugovor od 42 miliona dolara.

Peppers i njegov agent od Bearsa su tražili ugovor otprilike koliki je prošle godine potpisao Albert Haynesworth s Washington Redskinsima. Haynesworth je od Redskinsa dobio 100 miliona dolara za sedmogodišnji ugovor, tako da se Peppersovih 91,5 za šest godina čini identičnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.