Perović naslijedio Porobića

Novi selektor vaterpolista Crne Gore

Perović naslijedio Porobića

Ranko Perović je novi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Mladi stručnjak je zamijenio Petra Porobića koji je podneo ostavku izrazivši nezadovljstvo odnosom Saveza prema njemu. Šuškalo se da su kandidati i Ivica Tucak i Mirko Vičević, ali je na kraju povjerenje dobio Perović.

On je 2009. ostvario senzacionalan uspjeh sa Primorcem iz Kotora osvajanjem Eurolige, a 2010. su u istom takmičenju bili u finalu. Uz to je sa Primorcem osvojio i dvije titule u Crnoj Gori, a potom je preuzeo ekipu Camoglija iz Italije koja je u stvari filijala Pro Recca. ;eđutim, čelnicima tog kluba se zahvalio jer nije mogao sjedeti na dvije stolice i prihvatio je poziv da vodi reprezentaciju.

Crna Gora je sa Porobićem uzela zlato na EP u Malagi 2008. i igrala je odlično i na Olimpijadi u Pekingu iste godine. Međutim, kasnije su krenuli neuspjesi pa je na SP u Rimu ekipa ostala bez četvrfinala, na EP 2010. su bili peti i na poslednjem SP u Šangaju sedmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.