Pet bh. streljaša na EP u Osijeku
Nedžad Fazlija predvodi bh. tim

Pet bh. streljaša na EP u Osijeku

Na predstojećem Evropskom prvenstvu u streljaštvu u gađanju malokalibarskim oružjem -"EPSO 2009", koje će se od 12. do 26. jula održati u Osijeku, Bosnu i Hercegovinu predstavljaće pet takmičara. U gađanju MK puškom boje naše zemlje će braniti Nadžad Fazlija (SK Sarajevo) u  disciplinama trostav (50 m) i ležeći (60 m) i  Žarko Lazić (SK Geofon Teslić) ležeći (60 m).   

U disciplini skeet (gađanju glinenih golubova) u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nastupit će Zoran Mandić (SK Široki Brijeg), Jasmin Morankić i Damir Pamukčić (oba članovi SK Brčko).

Na EP će učestvovati 43 zemlje sa više od 1000 takmičara i takmičarki u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, koji će se za odličja boriti u 38 disciplina.

U Osijeku je jučer održana i redovna skupština Evropske streljačke konfederacije na kojoj je za predsjednika izabran Rus Vladimir Lisin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.