Pet PUBG timova dobili pozivnice za IEM Oakland

Player Unknown's Battleground

Pet PUBG timova dobili pozivnice za IEM Oakland

S. Bošković

Poznato je pet od deset timova koji će dobiti direktne pozivnice za Player Unknown's Battleground turnir na IEM Oaklandu. 

U Oaklandu će se za 20 ekipa boriti za nagradni fond od 200.000 dolara, a deset njih će dobiti direktne pozivnice, dok će ostale ekipe svoje mjesto morati tražiti kroz kvalifikacije.

Najveće PUBG ime u eSportu je ekipa Luminosity, koja je osvojila prvi 4 na 4 PUBG turnir, a igra u sastavu Tyler "Ninja" Blevins, Hogne "Chipzy" Krogsather, Justin "JP2" Pate i Cedrik "Drassel" Lessard. 

Na turniru će se naći i dvije najveće američke eSport organizacije. Team SoloMid dolazi u sastavu Colton "Viss" Visser, Austin "SmaK" Hagget, Garry "BreaK" Marshall i Marius "aimPR" Ionita, dok je drugi američki tim Team Liquid čije će boje braniti  Oliver "Ollywood" Tell, Bjorn "Molnman" Jansson, Daniel "Hayz" Heaysman i Keiron "Scoom" Prescott. 

Pored ova tri tima pozivnice su još dobili Noble Esports, te Alliance. 

IEM Oakland će se održati 18. i 19. novembra u Oracle Areni, domu aktualnog NBA prvaka Golden State Warriorsa, a na ovom turniru ćemo vidjeti da li PUBG ima potencijala da postane eSport gigant, s obzirom na to da je od samog izlaska jedna od najigranijih igara na Steamu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi