Pet turinira daće prvaka Balkana u šahu
Potipsan protokol o povezivanju pet turnira

Pet turinira daće prvaka Balkana u šahu

M. Skaka

U Sofiji je održan sastanak Balkanske šahovske asocijacije, na kome je potpisan protokol o održavanju pet otvorenih turnira u pet različitih federacija, poslije kojih će se na finalnom turniru krajem godine dobiti pojedinačni prvak Balkana u šahu.

Ovaj protokol potpisuju predstavnici organizatora pet turnira koji ulaze u „Balkan – prix" seriju za 2009. godinu, a to su  Srbija, Crna Gora, Bugarska, Rumunija i BiH.
 
Jedan od turnira je i onaj koji organizuje, a 39. Međunarodni velemajstorski šahovskom superturniru „Bosna 2009" ove godine će se održavati od 10. do 18. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.