Pete Carroll ostaje trener Seahawksa

Seattle produžio ugovor s trenerom šampionske ekipe

Pete Carroll ostaje trener Seahawksa

Najbolja ekipa NFL-a prošle sezone Seattle Seahawks produžili su ugovor s aktuelnim trenerom Peteom Carrollom.

Carroll je ušao u posljednju godinu važećeg petogodišnjeg ugovora sa Seahawksima vrijednog 35 miliona dolara, a klub je odlučio produžiti s njim saradnju.

Seattle će na večerašnjoj pres konferenciji objaviti na koliko je Carroll potpisoa novi ugovor, te koliko će zarađivati.

Carroll je u Seattle stigao 2010. godine iz univerzitetske ekipe USC, a prije dva mjeseca je donio klubu prvi Super Bowl naslov u historiji.

Iz kluba su nekoliko puta isticali kako nemaju namjeru pustiti najuspješnijeg trenera u historiji kluba da ih napusti, a danas su to i zvanično potvrdili.

Pete Carroll je u četiri godine provedene u Seahawksima ostvario omjer 38-26. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.