Peyton Manning peti put MVP sezone!

Priznanje uoči Super Bowla

Peyton Manning peti put MVP sezone!

Quarterback Denver Broncosa Peyton Manning koji će večeras igrati 48. Super Bowl protiv Seattle Seahawksa dobitnik je nagrade za najkorisnijeg igrača NFL lige po peti put.

Iskusni Manning dobio je 49 od 50 mogućih glasova od predstavnika američkih medija, a preostali je glas otišao quarterbacku New Englanda Tomu Bradyju.

Preostale četiri MVP naslova Manning je osvojio 2003., 2004., 2008. i 2009. godine u dresu Indianapolis Coltsa. Nijedan drugi igrač nije epitet MVP-a lige ponio više od tri puta.

"Ponosan sam zbog ovog priznanja i zahvalan svojoj obitelji, Patu Bowlenu, Johnu Elwayu, Johnu Foxu i cijeloj organizaciji Broncosa, kao i naravno svojim saigračima i trenerima. Poslao sam nekoliko ljudi da preuzmu nagradu u moje ime, mog oca Archieja i sina Marshalla. Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio", poručio je Manning u unaprijed pripremljenom govoru emitiranom putem video-linka.

Manning je u sezoni dodao lopte za 55 touchdowna i 5,477 osvojenih jardi. Hoće li imati razloga za duplo slavlje saznati ćemo večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.