Phelps: Hvala Bobu što me napravio najboljim

Ostaje pri odluci da su mu ovo bile zadnje OI

Phelps: Hvala Bobu što me napravio najboljim

A. Haznadarević

Najbolji plivač svih vremena, sa 22 osvojene medalje na Olimpijskim igrama Michael Phelps, zahvalio se još jednom svima koji su učestvovali u njegovom uspjehu koji je gradio godinama, ali je posebno istakao svog trenera Boba Bowmana, koji je najzaslužniji za njegov historijski uspjeh.

"Moram zahvaliti svima koji su mi pomogli, ali je Bob ispred svih. On me napravio najboljim na svijetu. I najboljim ikada. Ponosan sam na sve što smo napravili kroz sve ove godine. Bilo je naporno i slatko, zapravo je bilo veličanstveno", priznao je Phelps.

 

On je zatim još jednom ponovio svoj stav da su ovo posljednje Olimpijske igre na kojima je učestovao:

 

"Rekao sam sebi da će mi London biti moje posljednje Igre i ostajem pri tome. Neću ići u Rio de Janeiro, jednostavno, tako sam odlučio. Imat ću 31 godinu i to je puno. Ne želim time obezvrijediti ljude s 30 godina, ali tako sam sebi rekao i to je to", zaključuje osvajač osamnaest zlatnih medalja, koji će još dugo godina ostati nedostižan za sve mlađe sportiste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.