Phelps najavio povlačenje nakon OI u Londonu

Konačna odluka

Phelps najavio povlačenje nakon OI u Londonu

Adnan Beganović

Jedan od najboljih svjetskih plivača u istoriji Amerikanac Michael Phelps, najavio je svoje povlačenje nakon Olimpijskih igara 2012. godine, koje će biti održane u Londonu.

Nakon što je na Olimpijskim igrama u Pekingu ušao u istoriju sporta osvojivši osam zlatnih medalja Phelps je odlučio da će mu naredne OI biti posljednje veliko takmičenje u karijeri.

"Za četiri godine, poslije Olimpijskih igara u Londonu ću se povući i posvetiću se lakšem načinu života", rekao je Felps za američke medije.

Najbolji plivač svijeta je poslije dužeg odmora kojeg je imao nakon OI krenuo je sa pripremama za Svjetsko prvenstvo koje počinje 19. jula u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.