Phelps: Ne brinite, prepun sam motiva za pobjeđivanje

Legendarni plivač poručio

Phelps: Ne brinite, prepun sam motiva za pobjeđivanje

A. Haznadarević

Američki plivač Michael Phelps, koji se na prošlim Olimpijskim igrama okitio sa čak osam zlatnih medalja, poručio je svima da i dalje ima dovoljno motiva za pobjeđivanje, te da se neće pojaviti na svečanom otvorenju igara.

Nastup ovog dvadesetsedmogodišnjeg plivača na novim Olimpijskim igrama, po mišljenju mnogih bio je upitan, no američki plivač je ipak odlučno ostvario pravo novog nastupa, izborivši svoju kartu za London kroz kvalifikacije.

 

“Ne brinite. Spreman sam i prepun novih motiva za pobjeđivanje. Imam određene ciljeve i na ovim Igrama, tako da entuzijazma sigurno neće nedostajati. To što imam dovoljno zlatnih medalja s Igara nije znak da ću ovdje biti nezainteresovan ili posmatrač”, kazao je Phelps, te dodao:

 

“Uvijek su sportisti govorili da im je trebao dan ili više da se oporave od svečanog otvorenja. Zato dosad nikada nisam bio tamo, a neću niti sada. Šteta, velika šteta, ali tako je ispravno”, zaključio je legendarni plivač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.