Phelps neće krivično odgovarati
Michael Phelps

Zbog nedostatka dokaza

Phelps neće krivično odgovarati

Michael Phelps, zvijezda prošloljetnih Olimpijskih igara u Pekingu i najbolji plivač današnjice neće biti krivično gonjen zbog objavljene fotografije na kojoj puši marihuanu okružen studentima Univerziteta Južne Karoline.

Aktuelnom osmostrukom olimpijskom prvaku moglo je da bude suđeno za djelo javnog konzumiranja marihuane, zbog zakona koji vlada u okrugu Richmond u kojem se nalazi Univerzitet gdje je snimljena fotografija, potvrdio je šerif Richmonda Leon Lott. Ipak, on je konstatovao da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Phelpsa.

„Nemamo niti jedan fizički dokaz da je Phelps zaista konzumirao marihuanu. Također, on nije ni priznao da je to učinio tako da nema osnova za podizanje optužnice“, izjavio je Lott.

Američka plivačka federacija suspendovala je Phelpsa na tri mjeseca, ali će on učestvuje na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.