Phelps ostvario najbolji rezultat sezone

Phelps ostvario najbolji rezultat sezone

Američki plivač Michael Phelps postigao je najbolji rezultat sezone (51,14) u disciplini 100 metara delfin i ostvario četvrtu pobjedu na kvalifikacijama SAD-a za olimpijske igre u Londonu. 

Drugo mjesto osvojio je Tyler McGill, dok je treći bio Ryan Lochte. 

 

"Mislim, da će biti uredu. Prvih 50 metara nisam najbolje plivao, a finiš je bio također slab. Morao bih plivati drugačije, osjećaj nije bio fantastičan niti grozan'', rekao je Phelps nakon utrke. 

 

Svjetska prvakinja Missy Franklin pobijedila je u disciplini 200 metara leđno s vremenom 2:06,12, dok je na 800 metara slobodno najbolja bila 15-godišnja Kathleen Ledecky. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.