Phelps počeo pripreme za London
Michael Phelps

Phelps počeo pripreme za London

M. Maksimović

Osvajač rekordnih osam zlatnih medalja, na Igrama u Pekingu, plivač Michael Phelps, počeo je pripreme za nastup u Londonu.

Phelps je u karijeri srušio 39 rekorda, od kojih je 29 bilo u pojedinačnim nastupima, 10 u štafetama. Posljednji veliki nastup je imao na Svjetskom prvenstvu u Šangaju gdje je uzeo četiri zlata, dvije srebrne medalje i jednu broncu.

''U meni ima mnogo više žara nego što je bilo u posljednje vrijeme. U posljednje dvije tri godine, moram priznati, nedostajalo je prave motivacije. Vjerujem da ću zbog ovako ranog početka doseći vrhunac forme tokom plivačke sedmice Londonu, na mojim četvrtim i posljednjim Olimpijskim igrama, dodao je 26-godišnji plivač. Phelps je do sada na Olimpijadi osvojio ukupno 16 medalja, od čega je 14 zlatnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.