Phelps prekršio pravilo, ali medalje ostaju

Sporna reklama za Louis Vuitton

Phelps prekršio pravilo, ali medalje ostaju

M. Maksimović

Michael Phelps je zamalo ostao bez medalja osvojenih u Londonu.Najtrofejniji olimpijac svih vremena je učestvovao u reklamnoj kampanji modne kuće Louis Vuitton, kada se slikao u plivačkom kostimu u kadi pored koje se nalazi torba Louis Vuitton.

Slike je napravila poznata fotografkinja Anne Leibowitz i ono što je sporno one su se pojavile na internetu 13.avgusta.Prema pravilima MOO-a, sportisti koji nastupaju na na olimpijskim igrama ne smiju se pojavljivati u reklamnim kampanjama u periodu u kojem traju Igre, u ovom slučaju od 18.jula do 15.avgusta.Menadžer Michaela Phelpsa Peter Carlisle je izjavio kako Michael nije mogao uticati na to da li će i kada fotografije biti objavljene. 

 

'' Phelps nije prekršio pravilo jer nije mogao utjecati na to hoće li fotografije biti objavljene. On nije mogao kontrolisati hoće li i kada fotografije biti objavljene kao što niko ne može garantovati da vam neće biti provaljeno u kuću", izjavio je Peter Carlisle 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.