Phelps primio čestitke od Pelea i Gasola

Lovi još tri medalje

Phelps primio čestitke od Pelea i Gasola

A. Haznadarević

Niko nije ostao ravnodušan na historijski uspjeh američkog, sada već legendarnog plivača Michaela Phelpsa.

Nakon što je došao do nevjerovatne devetnaeste medalje na Olimpijskim igrama, Phelpsu su na velikom uspjehu između ostalih čestitali i legendarni brazilski fudbaler Pele, te odlični španski košarkaš Pau Gasol.

Odmah nakon prespavane noči, Michael Phelps će danas ponovo nastupiti, ito u kvalifikacijama i polufinalu na 200 metara mješovito, a do kraja Igara, imat će mogućnost da osvoji još tri medalje, te tako svoj veliki uspjeh još poveća.

Treba dodati da je Larisa Latinjina, koju je Phelps potisnuo na drugo mjesto po broju zlatnih medalja, izrazila želju da mu ona dodijeli medalju, ali ipak, pravila Međunarodnog olimpijskog odbora to nisu dozvolila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije