Phelps u sve boljoj formi

Phelps u sve boljoj formi

O. Lekić

Američki plivač Michael Phelps pobijedio je u tri discipline na takmičenju u Austinu i pokazao da je u dobroj formi tri sedmice prije početka američkih kvalifikacija za olimpijske igre u Londonu.

Phelps, koji je u karijeri osvojio 14 olimpijskih odličja, u nedjelju u Austinu je ostvario treći ovogodišnji najbolji rezultat na 200 metara delfin (1:54,79), a prije toga je slavio na 100 metara delfin (52,02) i 400 metara mješovito (4:15,02), prenose mediji.

Bolje vrijeme od Phelpsa ostvario je krajem sedmice Japanac Takeši Macuda na mitingu u američkoj Santa Clari. Macuda je plivao na 200 metara delfin u vremenu 1:54,57 minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.