Phelps uskoro u bazenu
Phelps ponovo u bazenu

Nakon OI u Pekingu

Phelps uskoro u bazenu

Michael Phelps, osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim Igrama u Pekingu, još koji dan i počeće se treninzima.

Zvanično, pripreme za Prvenstvo SAD-a i SP u Rimu počeće 1. februara za kada ih ja zakazao trener reprezentacije Bob Bowman, ali će najveći olimpijski plivač svih vremena u bazen ranije kako bi što prije “uhvatio” pravu formu.

Bowman je kazao:
“Phelps će biti vrlo brzo onaj pravi, a ukoliko krene ranije sa takmičenjem neminovno bi bilo da neke trke izgubi. Poneki poraz bi mu dao krila i više motive da trenira žešće.”
Prvenstvo sad traje od  7. do 11. jula, a SP u Rimu od 18. jula do 2. avgusta.
Phelps će plivati na: 200 metara slobodno, 100 i 200 delfin, 200 i 400 mješovito i štafete 4x100 slobodno i 4x100 mješovito.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.