Phelps zadovoljan formom
Phelps se ozbiljno priprema za London

Iako rezultati nisu sjajni

Phelps zadovoljan formom

M. Maksimović

Višestruki olimpijski pobjednik Michael Phelps tvrdi kako je u najboljoj formi od 2008. godine kada je na OI u Pekingu osvojio osam zlatnih medalja.

"U najboljoj sam formi od 2008. Nakon OI u Pekingu sam imao šest mjeseci pauze, a to je bio najgori period u mojem životu. Danas sam mnogo sretniji i plivam daleko bolje nekog prošle godine," kazao je Phelps koji je u svojoj  karijere osvojio čak 16 olimpijskih medalja - osam zlatnih u Pekingu, te šest zlatnih i dvije bronačane u Ateni 2004.

Više medalja od Phelpsa na OI ima jedino sovjetska gimnastičarka larisa Latinjina koja je od 1956. do 1964. sakupila 18 medalja, devet zlata, pet srebrnih i četiri brončane medalje.

Phelps je ima priliku preskočiti već iduće godine u Londonu. "Iskreno, taj podatak do početka ove godine nisan niti znao. Bio sam koncentriran na svoje ciljeve i nisam se zamarao drugim stvarima," kazao je 26-godišnji Amerikanac iz Baltimorea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.