Phelpsa podržavaju i nude pomoć
Zlatnog Olimpijca svi brane

Iako je napravio prekršaj

Phelpsa podržavaju i nude pomoć

Američkog plivača Michaela Phelpsa, osvajača osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, koji je snimljen kako konzumira marihuanu podržala je Međunarodna plivačka federacija (FINA).

Iako je Phelpsov potez naštetio njemu, ali i svjetskom plivanju, čelnici FINA-e podržali su najboljeg Olimpijca u istoriji.

„Tačno je da se Phelps kao građanin nedolično ponašao, ali njegovo izvinjenje i obećanje kako je to bilo prvi i posljednji put garancija su da će ova velika plivačka zvijezda i dalje imati podršku navijača“, stoji u saopštenju plivačke organizacije.
U Američkom olimpijskom komitetu su situaciju shvatili vrlo ozbiljno.
„Spremni smo mu pomoći u svim segmentima života. On je sjajan sportista, ali postoje neke privatne stvari koje nemaju veze sa sportom. Ponekad se nije lako snaći“, kazao je Darryl Seibel, portparol USOC-a.
Phelps je snimljen na zabavi kako konzumira drogu iz staklene lule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.