Phelpsu suspenzija tri mjeseca

Phelpsu suspenzija tri mjeseca

Adnan Beganović

Najbolji svjetski plivač današnjice, Amerikanac Michael Phelps, suspendiran je od američkog plivačkog saveza na tri mjeseca nakon objava fotografija na kojoj puši marihuanu. 

Najuspješniji sportaš u istoriji olimpizma priznao je svoju grešku, ali američki plivački savez nije imao milosti. Savez je morao kazniti Phelpsa, jer kako navode, svojim postupkom je razočarao milione ljudi i mališana čiji je uzor.

Za vrijeme trajanja suspenzije američki plivač neće moći nastupati, a neće niti dobivati novac od saveza, što Phelps neće ni osjetiti, obzirom da ima potpisane bogate ugovore sa brojnim sponzorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.