Poznati komentator eksplodirao usred prijenosa: "Ušutkaj je! Imaš debelu ženu koja vrišti kao luda"
Slavni hokejaš, a sada komentator imao je žestok izliv bijesa prema navijačici koja je provocirala igrače Tampe (Foto: Screenshot)

Nevjerovatna reakcija

Poznati komentator eksplodirao usred prijenosa: "Ušutkaj je! Imaš debelu ženu koja vrišti kao luda"

Midhat Šljivak

Legendarni Phil Esposito našao se na žestokom udaru javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je kao komentator utakmice između Tampa Bay Lightninga i Toronto Maple Leafsa ismijavaju izgled navijačice tima iz Toronta.

Phil Esposito jedan od najvećih hokejaša svih vremena. Danas 81-godišnji član Kuće slavnih radi kao komentator NHL utakmica. I tu je izgradio veliku karijeru koju je međutim na kraju uprljao bizarnim komentarom.

Tokom utakmice doigravanja između Toronto Maple Leafsa i Tampa Bay Lightninga, Espositu je zasmetalo to što se navijači ovog tima raspravljaju s igračima Tampe.

Legendarni Esposito je potom eksplodirao. Nije birao riječi kojim će uvrijediti navijače tima iz Toronta.

"Ušutkaj je", vikao je Esposito i zatim je nastavio bezobzirno vrijeđati muškarca i njegovu suprugu.

Oglasi

"Imaš debelu ženu koja vrišti kao luda. Ili je to samo tip s dugom kosom. Ne mogu to najbolje vidjeti", vikao je Esposito u mikrofon.

Ovakve riječi su šokirale apsolutno sve. Esposito se našao na žestokom udaru javnosti i niko ne može da vjeruje da je ovako nešto izgovorio.

Od legendarnog hokejaša i komentatora se očekuje izvinjenje za ovaj postupak. On to za sada nije napravio i vidjet ćemo hoće li mu ego dozvoliti da se izvini za zaista brutalne riječi.

Phil Esposito je istinska hokejaška legenda. Tokom karijere ovaj Kanađanin je postigao 717 golova i vodio je Boston Bruinse do dva naslova Stanley Cupa.

Pored Bruinsa nastupao je za Chicago Black Hawkse i New York Rangerse, a trenutno je angažovan kao komentator ekipe Tampa Bay Ligthninga.

Njegove riječi naišle su na velike osude javnost i vidjet ćemo hoće li tim s Floride reagovati na pritisak javnosti da se Esposito kazni.

Top Komentari

MaDaj
tri zene koje prate ovaj sport su se definitivno nasle uvrijedjene hahahahhahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi