Piloti letjeli iznad predsjedničke palate u Abu Dhabiju

Red Bull Air Race

Piloti letjeli iznad predsjedničke palate u Abu Dhabiju

Nova sezona Red Bull Air Rece svjetskog prvenstva počinje u petak u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dhabiju. Tim povodom aktuelni svjetski prvak Nijemac Matthias Dolderer, Francuz  Nicolas Ivanoff i Martin Šonka iz Češke Republike letjeli su iznad predsjedničke palate.

Piloti su letjeli zabranjenim zračnim prostorom iznad palate koja ima 160 hiljada kvadratnih metara. Tom prilikom nastale su spektakularne fotografije gdje se vidi raskoš i ljepota palate, Arapski zaljev, prekrasno plavo more, ali i grad Abu Dhabi. Bez dvojbe, slike ostavljaju bez daha, a ovo je sjajna promocija i uvertira pred novu sezonu sve popularnijeg sporta.

Nova sezona počinje u petak 10. februara kada će se održati kvalifikacije, dok je dan poslije na programu zvanično takmičenje. Ovo će biti jubilarno 10. nadmetanje u Abu Dhabiju koji se do sada pokazao kao izvanredan domaćin i uvijek ima iznova nešto ponuditi. Dakako, navijači će imati priliku uživati u akcijama najboljih pilota današnjice.

Takmičenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bit će 75. u historiji ovog sporta. Titulu iz prošle sezone brani Matthias Dolderer, dok će mu najozbiljniji konkurenti biti Matt Hall (Australija), Nigel Lamb (Velika Britanija) i Nicolas Ivanoff (Francuska).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi