Pingvini došli do nove pobjede

Sjajna noć golmana

Pingvini došli do nove pobjede

Teme:

U najačkoj hokejaškoj ligi na svijetu (NHL) sinoć su odigrana tri meča, a sve pobjede su zabilježili domaći timovi. 

Pittsburgh je bio bolji od New Jerseya sa 3:2, ali je do pobjede stigao znatno teže nego je to izgledalo nakon prve trećine. Nakon uvodnih minuta Pingvini su golovima Pascala Dupuisa, Chrisa Connera i Jaysona Megne vodili sa 3:0, ali su nakon toga napadački potpuno stali. 

Devilsi su se u drugoj trećini golovima Patrika Eliasa i Dainiusa Zubrusa smanjili na 3:2, ali više nisu mogli jer je na golu domaćina stajao briljantni Marc-Andre Fleury. Fleury je utakmicu završio sa 37 odbrana, a čak 30 je imao u drugoj i trećoj trećini. 

Najmanje problema imao je Vancouver u kanadskom obračunu protiv Edmontona 4:0. Roberto Luongo je sa 19 odbrana ostvario 65. shotout u karijeri, a pakove u mrežu slali su Daniel Sedin, Zack Kassian, Chris Higgins i Dale Weise. 

U sjajnoj utakmici Florida je nakon penala bila bolja od Washingtona sa 3:2. Pobjednik je riješen tek u desetoj seriji izvođenja penala, što je druga najduža serija u historiji lige. Rekord drže također Florida i Washington iz 2007. godine kada je Florida slavila nakon 11. serije. 

Rezultati:

Pittsburgh - New Jersey 3:2
Florida - Washington 3:2
Vancouver - Edmonton 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.