Pistorius  optužen za ubistvo s predumišljajem

Prijeti mu doživotni zatvor

Pistorius optužen za ubistvo s predumišljajem

M. Maksimović

Čitanjem optužnice, nekada slavni paraolimpijac Oscar Pistorius i zvanično je danas optužen za ubistvo s predumišljajem i ilegalno posjedovanje oružja kojim je ubijena njegova djevojka Reeve Steenkamp.

Južnoafričko tužilaštvo je u petak podiglo otpužnicu protiv "Blade Runner" za ubistvo koje se dogodilo 14. februara u njegovoj kući u Pretoriji.Tu informaciju je novinarima potvrdio glasnogovornik javnog tužitelja u Pretoriji Medupe Simisaku. Danas je odlučeno kako suđenje počinje 3.marta naredne godine i ukoliko tužilaštvo uspije dokazati dvoje tvrdnje, Oscar bi do kraja života mogao ostati u zatvoru. Tužilaštvo je sudu podnijelo i popis svjedoka, kojih je više od stotinu.

Podsjećamo, šesterostruki paraolimpijski pobjednik je na Valentinovo 14. februara u svom domu u Pretoriji usmrtio Steenkamp ispalivši u nju četiri metka. Oscar je priznao kako je pucao ali i kako je mislio da se radi o provalniku.

Reeva Rebecca Steenkamp je rođena 19.avgusta 1983.godine i danas bi kada se Oscar posljednji put pojavio na sudu proslavljala svoj 30 rođendan.Prije čitanja optužnice Pistorius je brisao suze i držao se za ruke sa članovima svoje porodice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti