Pittsburgh prokockao prvu meč loptu

Finalna serija NHL lige

Pittsburgh prokockao prvu meč loptu

Ekipa San Jose Sharksa uspjela je da smanji zaostatak u finalnoj seriji NHL lige nakon sinoćnjeg trijumfa u gostima protiv Pittsburgh Penguinsa.

Sharksi su slavili rezultatom 4:2 te su tako došli do druge pobjede u do sad pet odigranih susreta u finalu.

Prva trećina donijela je čak pet pogodaka. Gosti su u prva tri minuta preko Burnsa i Couturea stekli dva gola prednosti, da bi domaćin do kraja petog minuta poravnao golovima Malkina i Hagelina. Sharksi su na prvu pauzu ipak otišli pri vodstvu od 3:2. Ovaj put strijelac za gostujuću sastav bio je Karlsson u 15. minutu.

U drugom periodu mreže se nisu tresle, da bi krajem posljednje dionice sudbinu domaćina zapečatio Pavelski svojim prvim golom na meču.

Šesta utakmica velikog finala na programu je u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi