PK Romantik organizirao međunarodni turnir

PK Romantik organizirao međunarodni turnir

Adnan Beganović
Teme:

Uz učešće oko 50 plesnih parova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u kongresnoj dvorani sarajevskog Holiday Inn-a održan je međunarodni turnir u latinoameričkim i standardnim plesovima.

Organizatori iz PK Romantik Sarajevo obezbijedili su pravi plesni ambijent u kojem su uživali mnogobrojni ljubitelji plesa ali i parovi koji su svoje znanje pokazali na prvom ovogodišnjem plesnom turniru.

Parovi iz 12 plesnih klubova takmičili su se u svojim starosnim kategorijama za titulu najboljih, a sudije nisu imale lagan posao s obzirom da je skoro u svakoj kategoriji bilo podjednako dobrih parova koji su se isticali kao kandidati za najbolji plasman. Navijači su bodrili svoje favorite tokom cijelog takmičenja, a na kraju su se itekako znali radovati dobrim plasmanima. Oni sa malo manje uspjeha imat će dovoljno prilike da pokažu šta znaju s obzirom da je ovaj turnir označio tek početak plesne sezone pa nas tako u narednom periodu očekuje još mnogo uzbuđenja i dobrog plesa.

U prvom dijelu takmičenja parovi su plesali 5 standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow foxtrot i quick step) dok su u drugom dijelu na red došli latinoamerički plesovi (samba, cha cha, rumba, paso doble i jive). Najbolji plasman u obje discipline u kategoriji Juniori II B razred ostvarili su Marić Robert i Marić Ana koji su stigli iz Samobora. U nešto starijoj kategoriji Omladinaca u standardnim plesovima najbolji su bili Preradović Nikola i Preradović Jelena iz Banja Luke, dok su latinoameričke plesove najbolje otplesali Kasumić Zečir i Durmo Enisa iz Sarajeva.

Najstarija kategorija Amateri donijela je i najkvalitetniji sportski ples, a u standardnim plesovima slavili su Novosel Matija i Udovičić Ivana iz Srbca ispred Mišić Nemanje i Kelečević Marije iz Banja Luke. Titulu najboljih u latinoameričkim plesovima u kategoriji Amateri zasluženo su ponijeli Štrukelj Dragan i Tušinski Tatjana iz Banja Luke ispred svojih kolega Milanović Stefana i Popović Martine, dok su treći bili Muratspahić Ervin i Brekalo Andrea iz Sarajeva.

Na ovom takmičenju su svoje umijeće predstavili i polaznici plesnih škola koji su imali priliku takmičiti se u parovima i formacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.