Plaća danak dopingu
Tom Boonen

Zdravstveni problemi Toma Boonena

Plaća danak dopingu

Belgijski biciklist Tom Boonen (Quick Step), koji zahvaljujući odluci francuskog arbitražnog suda može nastupiti na ovogodišnjem Tour de Franceu, u subotu je na startu trke kroz Francusku imao dosta problema s bolovima u stomaku i dijarejom.

"Tom se ne osjeća dobro, ima bolove u stomaku i dijareju. Dosta je oslabljen", izjavio je glavni trener Quick Stepa Patrick Lefevere.

"Mislim da je to reakcija njegovog organizma na ovo što se događalo posljednjih nekoliko sedmica", ocijenio je Lefevre dodajući kako ekipa na raspolaganju još ima Sylvaina Chavanela i Stijna Devoldera koji su sposobni za agresivnu utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti