Plesni turnir u organizaciji PC Gloria

Kvalifikacije u latinoameričkim i standardnim plesovima

Plesni turnir u organizaciji PC Gloria

M. Skaka
Teme:

U Sarajevskoj Zetri, u plesnoj dvorani PC Gloria, proteklog vikenda održan je prvi kvalifikacioni bodovni turnir u latinoameričkim i standardnim plesovima u 2010. godini.

Plesni parovi u pionirskoj, juniorskoj i omladinskoj kategoriji takmičili su se u 5 latinoameričkih i 5 standardnih plesova za prve ovogodišnje bodove a njihove izvedbe ocijenjivao je stručni sudijski žiri u sastavu Adrijana Lukić (Banja Luka), Viktorija Savanović (Srbac) i Mladen Brekalo (Sarajevo).

Na takmičenju su nastupili parovi iz 7 plesnih klubova: Astorija (Sarajevo), Flamenco (Tuzla), Ritam (Srbac), Romantik (Mostar), Romantik (Sarajevo), Sandoval (Tuzla) i kao domaćini parovi iz Plesnog centra Gloria (Sarajevo).

Najboljih 6 parova u svim kategorijama nagrađeni su diplomama za osvojena mjesta u finalu a najviše su očekivano pokazali parovi u najstarijim i najkvalitetnijim kategorijama juniora 2 B i omladinaca B dok je najteže sucima bilo u finalu kategorije Juniori 2 C gdje je osim prvoplasiranog, nekoliko parova imalo veoma slične ocjene i odlučivale su sitnice u poretku od drugog do petog mjesta.

Pobjedu u starosnoj kategoriji od 16 do 19 godina, Omladinci B, u kojoj su jedini i nastupili, zabilježio je par Al Kadi Tamir – Brkić Ajla iz PK Sandoval. U nešto mlađoj kategoriji od 14 do 16 godina, Juniori 2 B, pobijedio je par iz PK Astorija Amel Šito – Amina Hadžić ispred Kasumić Zečira i Enise Durmo iz PC Gloria.

U nastavku pogledajte fotografije sa subotnjeg takmičenja…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.