Plivački miting: Bembaša kup - Stari Grad 2012.

Plivački miting: Bembaša kup - Stari Grad 2012.

Adnan Beganović

Drugi plivački miting ''Bembaša kup - Stari Grad 2012.'', koji organizira Plivački klub Stari Grad, bit će održan u subotu, 12. maja, u Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Miting bit će održan u okviru obilježavanja Dana Općine, a organizatori su na današnjoj konferenciji za medije najavili učešće 462 takmičara iz 19 klubova s područja Federacije BiH.

Predsjednik Plivačkog kluba Stari Grad Miroslav Vujičić kazao je da su za najbolje tri ekipe i najbolje takmičare u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane vrijedne nagrade i priznanja te da organizatori žele da miting svake godine bude na višem nivou.

''Najbolja tri takmičara u svim disciplinama i kategorijama bit će nagrađeni medaljama, najuspješniji plivač i plivačica s najboljim ukupnim zbirom bodova peharom, dok će pehare također dobiti  tri najuspješnije ekipe po ukupnom zbiru osvojenih bodova'', objasnio je Vujičić.

Učesnici će se takmičiti u 11 plivačkih disciplina, u skladu s propozicijama Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić zaželio je svim učesnicima dobar provod, a ekipi Starog Grada da nastave s nizom osvojenih odličja.

Organizatori su naglasili da će 26. maja biti održan humanitarni miting za člana Plivačkog kluba H2O Njegoša Tadića koji je obolio od leukemije i potrebno mu je presađivanje koštane srži. Prikupljena novčana sredstava bit će iskorištena za njegovo liječenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.