Pobjeda BiH protiv Azerbejdzana

Pobjeda BiH protiv Azerbejdzana

Ragbi reprezentacije Bosne i Hercegovine zabilježila je još jednu pobjedu u okviru Prvenstva Evrope ''Grupa 3D''. Sigurnom igrom u prvom poluvremenu u Bakuu je savladana reprezentacija Azerbejdžana sa 16:5.

Na Olimpijskom stadonu u Bakuu BiH ragbijaši su pokazali znatno više od igre i već u prvom poluvremenu napravili prednost od 16: 0, zahvaljujući sjajnom Subašić Sabahudinu koji je postigao sve poene. Ovu prednost ekipa trenera Safeta Čerima je do kraja znalački zadržala i slavila zasluženu pobjedu.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Ajanović Semir, Ajkunić Jasmin, Baručija Melvin, Bašić Adis, Bešo Latif, Glavaš Sinan, Glavaš Selmir, Hukić Sanel, Kokić Vahdet, Mujić Amir, Mušinović Ermin, Pojskić Edin, Razić Damir, Selimbegović Nermin, Selimspahić Adis, Sinanović Aldijan, Subašić Sabahudin 16, Šestić Kemal, Tabaković Senad, Tufekčić Sedad i Vidović Željko.
Trener Safet Čerim.

Na prvenstvenoj tabeli Grupe 3D reprezentacija Bosne i Hercegovine je trenutno prva sa trinaest bodova, drugi je Kipar sa devet bodova, treća reprezentacija Monaka sa šest, a četvrti Azerbejdžan sa četiri boda.

Dolazak BiH ragbi reprezentacije na Međunarodni aerodrom Sarajevo se očekuje u nedjelju u 21,05 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.