Pobjeda Yankeesa u derbiju
A-Rod je predvodio Yankeese do pobjede

Baseball

Pobjeda Yankeesa u derbiju

Noć u mlb-u je obilježio newyorški derbi između Yankeesa i Metsa u kojem su slavili domaći igrači, te neočekivan poraz Dodgersa. U ostalim mečevima favoriti su uglavnom odigrali na očekivanom nivou.

U prvom meču Subway Seriesa gradski rivali Yankeesi i Metsi su priredili gledaocima na novom stadionu Yankeesa pravi spektakl. Na kraju su pobjedu odnijeli domaći igrači koji su slavili minimalnim rezultatom 9:8. Alex Rodriguez je odigrao jedan od boljih mečeva ove sezone, dok je vrlo dobru partiju pružio Derek Jeter, koji je u posljednje vrijeme bio malo zakazao u formi. Kod Metsa je vrlo slabo odigrao Luis Castillo što je možda i rezultat poraza. 

U još jednom derbiju Red Soxi su odnijeli bodove iz Philadelphie od aktuelnih prvaka Philiesa. Utakmica nije bila neki poseban spektakl, ali su na kraju gosti slavili sa 5:2. Boston je do pobjede vodio odlični Andres Markakis. 

Texas Rangersi su lakše od očekivanog savladali lidera lige LA Dodgers sa 6:0. Texas je vrlo dobra ekipa koja nikako da uhvati pravu formu, cijelu sezonu igraju po sistemu toplo-hladno, a valjda će im ova pobjeda donijeti više samopouzdanja. 

Rezultati:

Chicago Cubs – Minnesota 4:7, Baltimore – Atlanta 2:7, Philadelphia – Boston 2:5, Pittsburgh – Detroit 1:3, NY Yankees – NY Mets 9:8, Cleveland – St.Louis 7:3, Toronto – Florida 3:7, Tampa Bay – Washington 4:3, Milwaukee – Chicago WS 7:2, Texas – LA Dodgers 6:0, Kansas – Cinncinati 4:1, Colorado – Seattle 4:1, Arizona – Houston 8:1 i San Francisco – Oakland 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.