Pobjede Backspace Uniteda i BH Fanaticosa

Ovaj put domaćini "gostoljubivi"...

Pobjede Backspace Uniteda i BH Fanaticosa

E. Škorić

Nakon što nam je prvo kolo SportSport lige ukazivalo ono pravo lice stanja našeg fudbala, gdje bod(ovi) na strani bivaju "neosvojiva tvrđava", drugo kolo je ipak bilo dosta regularnije, pa su gosti odnijeli čak 6 bodova.

Ono što nas raduje je činjenica da su svi stadioni bili znatno popunjeniji, nego li je to bilo prethodnih godina, a tu su i direktni prenosi koje nam omogućuje BHTV. Tako su gledatelji pored malih ekrana mogli da uživaju u "derbiju kola" gdje su snage odmjerili Crazy Legs i minhenski Bayern.

Crazy Legs - FC Bayern 1:1


Nakon teškog poraza kod ekipe Spamma od 3:0, ekipa Crazy Legsa nastojala se ovog vikenda iskupiti svojim navijačima, no to im je umalo pošlo za rukom, budući da su u svojim rukama držali tri boda, sve do sudačke nadoknade. Prvu pravu priliku svi prisutni na solidno popunjenom stadionu vidjeli su već u 2. minuti, kada ribery upošljava jednom dugom loptom geronima, no ovaj se spetljao pred golom domaćih i "prokockao" priliku da "bavarce" dovede u vodstvo. Igrao se atraktivan fudbal, sa dosta žustrine, obje ekipe su željele pobjedu, vidjelo se to i po borbenošću i jednih i drugih. Ipak, radost domaćim navijačima osigurava Mukiol kada jakim i preciznim udarcem sa nekih 27 metara pogađa gornji desni ugao gostujućeg vratara. Igrao se sami finiš prvog poluvremena. Trener gostiju već na poluvremenu pravi dvostruku izmjenu, i Bayern je uistinu izgledao mnogo opasnije, a Emir_ZENICA u 77. minuti izlazi sam pred gol protivnika, no nedostajalo je završnice, ali i sreće. lopta se od stativu odbila u korner. Domaći igrači su sve više ležali na travnjaku, vrijeme je radilo za njih, no osveta je stigla u 92. minuti, kada Emir_ZENICA glavom pogađa na ubačaj geronima. Veliko oduševljenje na klupi Bayerna, ali i južnog dijela stadiona gdje je bilo smješteno oko 3000 navijača iz Minhena.

"Ne mogu da vjerujem da smo primili taj gol u zadnjim minutama, pa zašto Bože?! Imali smo pobjedu i tri boda u džepu, a onda je sve to nestalo u samo nekoliko sekundi. Čestitam gostima na zasluženo osvojenom bodu, mi ćemo nekoliko dana razmišljati o ovoj utakmici i sa velikom dozom gorčine okrenuti se narednom meču", razočarano će trener domačih.

"Igrali smo otvoreno od samog početka i to se na kraju ispostavilo kao uspješna formula za uspjeh, doduše, bod nam nije uspjeh, ali dakako je i to bolje nego poraz. Nakon pobjede kod kuće, zgrabili smo bod u gostima, i sada se nadamo ponovo pobjedi za odlazak na vrh tabele", rekao nam je gostujući trener dok je napuštao stadion Crazy Legsa.


BH Fanaticos - FK Delfin 2:1


Jedinu domaću pobjedu u drugom kolu ostvarila je ekipa BH Fanaticos, i to poprilično teško. Doduše, za protivnika su imali uvijek neugodnu ekipu FK Delfina, a koliko su neugodni gosti pokazuju već u 12. minuti kada golom BIHfana dolaze do vodstva. No, to nije puno uticalo na samu igru domaće ekipe, koji već 10 minuta poslije uspijevaju doći do poravnanja. Kapiten Knele prošao je odlično po desnoj strani, oštro centrirao na sami rub peterca, a Stone Island majstorski petom pogodio za 1:1. Oduševljenje nije krio niti domaći trener, koji je "pretjerao" u svom radovanju, te je dobio crveni karton, pa je ostatak meča popratio sa tribina. I bez trenera, BH Fanaticosi stižu do pobjede, iako su do tada gosti imali nekoliko idealnih zicera. Pobjedu BH Fanaticosima donosi Stone Island, koji u 69. minuti izlazi sam pred gol gostiju, te lukavo lobuje golmana Delfina. Do kraja utakmice adnan24 je topovski šutirao iz jednog slobodnog udarca sa 19 metara, no lopta pogađa spoj stative i prečke. Na koncu sreće, BH Fanaticosi teren napuštaju kao pobjednici, te se tako donekle iskupljaju svojim vjernim navijačima za poraz kod Joint_FC u prošlom kolu (3:0):
Fanaticosi gostuju naredno kolo kod Ćekićara, dok je Delfin domaćih ekipi Mislish United.

"Ne mogu reći da smo bili bolji danas, ali mogu reći da sam presretan ovom pobjedom, došla je baš u pravo vrijeme. Samo da ovako nastavimo, mislim da imamo dobru ekipu i da neće biti problema", za SportSport online magazin komentarisao je trener BH Fanaticosa.


"Što reći, moglo je sigurno i bolje, ali šta je tu je. Okrećemo se narednoj utakmici, kada nam u goste dolazi težak protivnik, kojeg ćemo, nadam se, uz veliku podršku svojih navijača savladati", izjavio je pomoćni trener Delfina.


Mislish United - joint_fc 1:1

Bodove su na kraju podijelili Mislish United i joint_fc, iako se gosti trebaju zahvaliti svom golmanu što se nisu pune mreže vratili kući. Prilika za prilikom, minuta za minutom, ali igrači domaćih jednostavno danas nisu imali sreće. Sredinom prvog dijela Zagor uspijeva pronaći put do mreže joint_fc, i već se činilo kao "lak plijen" za domaći tim. Isti igrač na asistenciju Dubioze u 36. minuti pogađa za 2:0, no zastavica je visoko u zraku, a jeli "ofside" bio ili ne, pogledajte u sportskoj emisiji "Korner".
Domaći redaju priliku za prilikom, a mreža gostiju se i po treći put zatresla, ali sa vanjske strane. GunnerS je odlično šutirao iz kosa sa desne strane. Sredinom drugog poluvremena jedan od igrača domaćih ruši Butmirana u šesnestercu, te glavni arbitar opravdano pokazuje na "kreč". Siguran izvođač bio je igrač na kojem je i napravljen jedanesterac, Butmiran. Do kraja utakmice rezultat se nije uspio promijeniti, i gosti sa širokim osmijehom na licu odlaze kući.

"Pa to je fudbal, igra u kojoj se nikad ne zna", kratko je prokomentarisao čudnovatan remi svog tima kapiten domaćih, Zagor.

"Odolijevali smo svim tim silnim napadima Mislisha, znali smo da postoji tračak nade, i dočekali ga. Ponosni smo na ovaj bod, donio nam je puno dobre atmosfere u svlačionicu", izjavio je trener gostiju.


Zadnja Klupa - Čekićari 1:1

Čekićari su nakon domaće pobjede protiv Blue Traina imali teško gostovanje kod ekipe Zadnje Klupe, no uspješno su ga završili. Pomalo dosadna utakmica sa dosta grubih startova, što pokazuje i podatak da je podijeljeno 7 žutih (4 za domaće i 3 za gosta). U tom "akcijskom ciklusu" gosti uspijevaju pogoditi mrežu Zadnje Klupe, a strijelac je bio Hammers. Isti igrač je odigrao dupli pas sa defenderom, te pogodio donji lijevi ugao domaćeg gola. Do kraja jedino vrijedno što treba istaći jeste onaj gol za poravnanje domaćih, kada GoRaN nakon jednog skraćenog kornera pogađa. Svi su očekivali ubačaj, no GoRaN je iznenadio, vjerujemo, i sam sebe. Bez dileme, može se ovaj pogodak svrstati u "gol kola".

"Loša fudbalska predstava i jednih i drugih, u svemu tome gosti su izvukli deblji kraj, te kući odlaze sa jednim bodom, što vjerujem da im je i bio cilj", izjavio je trener domaćih, te najavio pobjedu u narednoj utakmici svog tima.


"Mi smo čekićari, najjači smo najjači", uz smijeh će jedan od igrača Čekićara, koji su do kasno u noć slavili važan bod.


Blue Train - Backspace United 1:2


Ekipa Backspace Uniteda prvo kolo je odmarala, pa su u drugom kolu bili i više nego spremni, te na čuđenje mnogih slavila kod Blue Traina, u Sarajevu. Bistrikboy je doveo domaće u vodstvo nakon 23. minute igre, odlična akcija i još ljepša završnica mladog napadača Blue Traina. Činilo se kako će i ovdje biti "sve po starom", dakle, pobjeda domaćeg tima, no gosti tako nisu mislili. 19TM87 je na asistenciju kako_kad pogodio glavom za 1:1, u stilu našeg reprezentativca Edina Džeke. Igrala se 42. minuta, i na poluvrijeme se otišlo sa poravnatim rezultatom. Gosti su imali dvije dobre prilike, no bez efikasnosti, a u samom finišu utakmice, tačnije u 86. minuti Kako_kad postiže pogodak za veliko slavlje gostiju, a ovaj put ulogu asistenta preuzeo je strijelac prvog gola gostiju, 19TM87. Nije bilo vremena za bilo šta, ostalo je 1:2, a treba istaći kako je sudijska trojka u pratnji policije napustila stadion. Velike primjedbe na suđenje imali su domači navijači, ali i igrači te Upravni odbor Blue Traina.

"Sudija je sve svirao u korist gostiju, pa ovo je žalosno, ovako suđenje godinama prati naše fudbalske terene", ljutito nam je izjavio jedan od članova Upravnog odbora domaćeg tima, čije ime ne želimo prenijeti.


"Ne vidim razlog da se žale na suđenje, utakmica je u najmanju ruku korektno odsuđena, bolji smo i zasluženo smo pobijedili u Sarajevu. Idemo dalje, po nove pobjede, pa ako Bog da i titulu", optimističan je trener gostiju.


Svi rezultati 2. kola SportSprot.ba Lige:


Blue Train - Backspace United 1:2
BH Fanaticos - FK Delfin 2:1
Zadnja Klupa - Čekićari 1:1
Mislish United - joint_fc 1:1
Crazy Legs - FC Bayern 1:1
Slobodna ekipa: FK Spamm

Poredak: joint_fc 4 boda, Čekićari 4 boda, FC Bayern 4 boda, Spamm, Delfin, BH Fanaticos i Backspace (svi po 3 boda), Zadnja Klupa, Mislish United, Crazy Legs (svi po 1 bod), a bez ijednog osvojenog boda za sada je samo ekipa Blue Traina, koja već sada pokazuje da je jedan od mogućih favorita u borbi za opstanak, mada je još rano o tome pričati.

Lista strijelaca:
Na listi strijelca vodi BIHfan (FK Delfin) 3 gola, a gol manje imaju Stone Island (BH Fanaticos), csh (Zadnja Klupa) i Hammers (Čekićari).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.