Pobjede obe selekcije BiH

Šahovska olimpijada

Pobjede obe selekcije BiH

Reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavljaju sa dobrim igrama na šahovskoj olimpijadi, koja se od 21. septembra do 4. oktobra igra u ruskom Hanti Mansijsku.

U 1. kolu zabilježili su maksimalne pobjede - muškarci protiv Trinidada i Tobaga, žene protiv Hondurasa.

U drugom kolu muška reprezentacija (32. nositelj) savladala je favoriziranu Englesku (12. nositelj) rezultatom 2,5:1,5. Ivan Sokolov - Michael Adams 1:0, Borki Predojević - Nigel Short remi, Bojan Kurajica - Luke McShane remi, Dalibor Stojanović - David Howell remi.

Ženska reprezentacija doživjela je minimalan poraz protiv reprezentacije Rusije, prvog favorita prvenstva.

Tatjana Kosinceva - Elena Borić 1:0, Nadežda Kosinceva – Aleksandra Dimitrijević remi, Aleksandra Kostenjuk - Dijana Dengler remi, Alisa Galjamova - Sanja Dedijer 0:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.