Pobjede Škotske, Kanade, Samoe
Detalj iz duela Škotska - Gruzija

Počeo Svjetski kup u ragbiju

Pobjede Škotske, Kanade, Samoe

M. Maksimović

Na Svjetskom kupu su odigrana tri susreta drugog kola grupne faze. U grupi A Kanada je savladala Tongu 25: 20, Škoti su u grupi B bili sigurno protiv Gruziije 15:6, dok je u susretu grupe C Samoa nadigrala Namibiju 49:12.

Jebb Sinclair, Aaron Carpenter i Phil Mackenzie su odveli svojim polaganjima odveli Kanadu do pobjede u susretu sa Tongom.

Škoti i Gruzici su odigrali tvrdu utakmicu bez polaganja, a svih 15 poena za pobjedničku selekciju je osvojio Dan Parks.

Alesana Tuilagi igrač Leicester Tigers je predvodio selekciju Samoe u meču protiv Namibije. Iskusni Tuilagi je u ovom meču imao tri polaganja, Namibija nije imala šanse.

Grupa A:
Kanada - Tonga 25:20

Grupa B:
Škotska - Gruzija 15:9

Grupa C:
Samoa - Namibija 49:12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.