Pobjedenici Arman Puzić i Igor Kazić
Takmičenje ostalo u sjeni tragedije

Održani 444.skokovi sa Starog mosta

Pobjedenici Arman Puzić i Igor Kazić

M. Maksimović

Arman Puzić i Igor Kazić pobjednici su današnjih 444. po redu tradicionalnih skokova sa Starog mosta. Puzić je pobjedio u konkurenciji skokova na glavu, dok je mladi Kazić ostvario trijumf u skokovima na noge.

U skokovima na noge učestvovalo je 25 takmičara, a Kazić je pobjedio ispred Elvisa Reždića dok je treći bio Mugdim Karabeg. U skokovima na glavu, u prvom krugu je nastupilo 30 takmičara koji su izvodili tradicionalnu "Mostarski lastu", a finalna serija je ponudila više uzbuđenja  jer su Arman Puzić i Lorens Listo imali sve desetke u dvije serije, ali je Puzić na kraju odnio pobjedu zahvaljujući manjem rednom broju. Treće mjesto je na kraju pripalo Danku Dangubiću iz Konjica.

Inače, ovogodišnja manifestacija protekla je u znaku tragičnog događaja od četvrtka, 22. jula, kada je na platou ispod Starog mosta tragično od strujnog udara poginuo 10-godišnji Mostarac Mirza Velagić. Zbog ovog događaja, svi tradicionalni, popratni kulturno-zabavni sadržaji, predviđeni za petak, subotu i nedjelju su otkazani, a održani su samo skokovi sa Starog mosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.