Počeo drugi ciklus Gillette akademije

Počeo drugi ciklus Gillette akademije

Drugi ciklus Gillette fudbalske selekcije za Bosnu i Hercegovinu krenuo je ove godine iz Sarajeva 2. i 3. jula.

Prošle sedmice ispred sarajevske katedrale organizovano je prijavljivanje dječaka od 12 do 15 godina. U subotu (4. jula) na preuređenom pomoćnom terenu stadiona Grbavica okupilo se preko 90 dječaka iz 13 gradova isto toliko klubova.Ambasador Gillette fudbalskih selekcija za 2009. Predrag Pašić, u nedjelju je izabrao u užu selekciju 28 najboljih dječaka. Oni su odigrali utakmicu u kojoj su pokazali svoje vještine u „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“. Nakon devedeset minuta igre gospodin Pašić je uspio odabrati 10 najboljih.

Naime, slijedi ista procedura izbora igrača u Mostaru (od 8. do 11. jula) i Banja Luci (od 23. do 26. jula) nakon čega će biti izabrano 11 najvećih telenata iz cijele BiH.

Za finansiranje ove opsežne akcije Gillette izdvaja 5 odsto od ukupne prodaje odabranih proizvoda kao i omiljenog brijača Gillette Blue III na matičnim tržištima, u periodu od pet mjeseci. 

Registracija i selekcija u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine vršiće se u sljedećim terminima:

Mostar: 09. -  10. juli Upis/Registracija  - Španski trg;
11. - 12. juli Selekcije -  Međugorje - "Sport Center Circle"
Banja Luka: 23. - 24. juli Upis/Registracija - Trg Krajine (TC Boska);
25. - 26. juli Selekcije - Stadion "FK Krajina".


Pobjednici će imati priliku da treniraju u jednom od poznatih evropskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije