Počeo plesni spektakl u Sarajevu

Sarajevo Dance Open 2011

Počeo plesni spektakl u Sarajevu

M. Skaka
Teme:

Jučer je u sportskoj dvorani Hotela Hollywood počela kulturno-sportska manifestacija pod nazivom Sarajevo Dance Open 2011, odnosno veliko međunarodno takmičenje u latinoameričkim i standardnim plesovima.

Da Sarajevo može privući veliki broj jako kvalitetnih plesnih parova dokazano je i jučer kada se za titulu najboljih u nekoliko kategorija borilo više od 70 plesnih parova iz 13 zemalja Evrope, a sve pod budnim okom sudijskog panela sastavljenog od 16 sudaca iz 10 zemalja.

Latinoamerički i standardni plesovi na jednom mjestu prezentiraju simbiozu ritma i pokreta, glamura i mode, ljepote i gracioznosti, a plesni parovi donose Vam temperament sambe, cha cha, rumbe, paso doblea, jivea, engleskog valcera, tanga, bečkog valcera, slow foxtrota i quick stepa, što garantuje pravi užitak za sve posjetioce.

Titulu najboljih u najkvalitetnijoj kategoriji WDSF Open Standard osvojio je sjajni ruski par Ilya Chubanov i Rybalko Anastasia koji su pokazali da se u Rusiji pleše odličan engleski valcer, tango, bečki valcer i drugi standardni plesovi. Srebrna medalja otišla je u Italiju za par Salvatore Vittaca i Stefania Vitacca, dok su treće mjesto zauzeli Alexey Rubtsov i Jasmina Arko iz Slovenije. Među najboljih 6 u finale su se još plasirali parovi iz Rumunije, Hrvatske i Slovačke. Najbolje plasirani par iz BiH u ovoj kategoriji su Stefan Vojvodić i Sonja Ukmar iz PK Habanera Banja Luka koji su zauzeli 14. mjesto.

Sarajevska publika i ovaj put je pokazala da cijeni plesne manifestacije pa su tako parovi mogli pokazati šta znaju pred dobro ispunjenim gledalištem, a organizatori za danas očekuju i veću posjetu s obzirom da sutrašnji program, pored još boljeg takmičarskog i gala programa međunarodnog takmičenja, donosi i Državno prvenstvo BiH u standardnim plesovima.

Današnji program počinje u 11:00 sati plesnim takmičenjem za titule najboljih na Državnom prvenstvu BiH u standardnim plesovima za 2011. godinu u svim starosnim kategorijama, a od 13:00 sati gledaoci će imati priliku uživati u plesu nekih od najboljih plesnih parova svijeta u latinoameričkim i standardnim plesovima. Večernji gala program počinje u 19:00 sati i sigurno će zadovoljiti ukuse svih ljubitelja plesa.
Primjera radi, danas će na Sarajevo Dance Open 2011 plesati i najboljih par iz Austrije, koji je prije 15 dana na Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima zauzeo sjajno 7. mjesto, kao i neki od najboljih parova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Slovenije, Grčke, Rusije, Italije, Turske, Češke, Slovačke, Makedonije... Svoje plesno umijeće danas će pokazati više od 100 parova iz 16 zemalja Evrope a bitno je napomenuti da gledaoci kupovinom ulaznice učestvuju i u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti mobitel Samsung.

Ljubitelji plesa ulaznice za dnevni i večernji dio mogu kupiti u Hotelu Hollywood po cijenama od 10 KM za poludnevnu ulaznicu i 15 KM za dnevnu, a kako sve to izgleda najbolje prosudite sami po fotografijama u nastavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti