Počinje šahovski turnir „Bosna 2011“

Bakir Izetbegović povlači prvi potez na turniru

Počinje šahovski turnir „Bosna 2011“

O. Lekić

Od sutra, 03. maja, hotel „Bristol“ Sarajevo postaće poprištem odmjeravanja šahovskih vještina šahista i šahistkinja iz cijelog svijeta, jer počinje 41. međunarodni šahovski turnir „Bosna 2011“.

Šahovski klub „Bosna“ sa ponosom ističe dolazak najboljih šahovskih velemajstora iz regiona, na 41. međunarodni šahovski turnir „Bosna 2011“. Riječ je o šahovskim prvacima, odnosno, vodećim igračima šaha susjednih nam zemalja. Pored VM Ivana Ivaniševića iz Srbije i VM Ivana Šarića iz Hrvatske, svoje mjesto na „Bosninom“ turniru potvrdio je i trenutno najbolji slovenski šahista VM Luka Lenić, sa rejtingom od 2637. Naravno, naš bh. šahovski velemajstor Borki Predojević biće dobar domaći , ali i dostojan protivnik našim pomenutim gostima iz regiona.

Naravno, početku odmjeravanja snaga poznatih i manje poznatih šahista, prethodiće svečana ceremonija otvaranja šahovskog turnira „Bosna 2011“, također 03. maja, u hotelu „Bristol“, sa početkom u 14:00 sati.

Planirano je da g. Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH povuče prvi potez Turnira, dok će govore na Ceremoniji održati gospoda: Vladimir Šakotić, izvršni direktor Evropske šahovske unije, Salmir Kaplan, ministar kulture i sporta FBiH, Nusret Čaušević, predsjednik ŠK „Bosna“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.