Poginula  Natalija Lavrova
Mjesto nesreće

Nova tragedija u svijetu sporta

Poginula Natalija Lavrova

M. Maksimović

Vlasnica dvije zlatne olimpijske medalje u ritmičkoj gimnastici Ruskinja Natalija Lavrova (25) poginula je u saobraćajnoj nesreći u mjestu Penza, 600 kilometara jugoistočno od Moskve.

U sudaru je poginula i njezina sestra koja je izgubila kontrolu nad automobilom i prešla na suprotni trak udarivši u automobil koji je nailazio. Vozač automobila je teže ozlijeđen.

Lavrova je osvojila zlatne olimpijske medalje 2000. godine u Sydneyju, te četiri godine kasnije u Ateni. Više puta je bila i svjetska, te europska prvakinja. Nakon prekida karijere radila je kao trenerica u ruskom olimpijskom centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.