Pogledajte kako je izgledala trka Michaela Phelpsa i ajkule

Znate li ko je bio brži?

Pogledajte kako je izgledala trka Michaela Phelpsa i ajkule

Najtrofejniji olimpijac u historiji Michael Phelps jučer je održao najavljenu trku sa velikom bijelom ajkulom.

Amerikanac je, očekivano, ipak bio sporiji od ajkule za tačno dvije sekunde, a trka je održana u otvorenom okeanu u blizini južnoafričke obale gdje je stanište ajkula.

Organizatori ove neobične i do sada nikad viđene utrke potrudili su se da Phelps ne bude životno ugrožen u vodi sa ajkulom, koja je za naučne potrebe bila precizno kompjuterski simulirana.

Phelps je ostvario vrijeme 38.1 sekundu, dok je ajkula bila brža za dvije sekunde, a Amerikanac je nakon ovog zanimljivog nadmetanja istakao da očekuje revanš, ali sljedeći put u toplijim vodama.

U nastavku pogledajte kako je izgledala trka Phelpsa i ajkule, za koju smo isprva mislili da nikada neće biti organizovana.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi