Pogubljen još jedan iranski šampion

Optužen za ubistvo

Pogubljen još jedan iranski šampion

E. Škorić

Iranski prvak u hrvanju Mehdi Ali Hosseini obješen je prije nekoliko dana u svojoj domovini.

Mehdi je pogubljen u zatvoru u dobi od 30 godina. Proglašen je krivim za ubistvo koje je počinio tokom masovne tučnjave 2015. godine.

Porodica žrtve odbila je oprostiti Hosseiniju i pomilovati ga. Olimpijski prvak u hrvanju Hamid Surian pokušao se ispričati Hosseiniju, ali nije uspio.

Mehdi je drugi iranski hrvač koji je pogubljen nakon što je još jedan prvak u hrvanju, Navid Afkari, javno obješen u septemru 2020. godine.

Tada su Dana White i Donald Trump pokušali da spaase Afkarija, ali Iranci ih nisu saslušali, pa su presudili hrvačku. Prošle godine njegova porodica je izjavila da je bilo znakova brutalnog premlaćivanja kada su primili njegovo beživotno tijelo.

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Ma vas sve treba pobiti mamicu vam bolesnu, nikad mi neće biti jasno ovo ubijanje ubojica, čovjek nekoga ubije pa dobije kaznu da ga neko drugi ubije. Ubistvo za ubistvo, opet izgubiš 2 života, ne dobiješ ništa. Trebali su ga staviti 2-3 godine u zatvor i gotovo, ne ubijati ga...
1 4
sport1
"Porodica žrtve odbila je oprostiti Hosseiniju i pomilovati ga. Olimpijski prvak u hrvanju Hamid Surian pokušao se ispričati Hosseiniju, ali nije uspio". Pa ljudi cak se lose i kopira, hajde sto se nema talenta za pisanje, al da se ne uspije kopirati to ne mogu da shvatim. Ko se kome htio "ispricati" (izviniti) il se ovaj neki Hamid htio ispricati sa Hosseinijom prije pogubljenja. Who is f.cking Surian u ovom tekstu. Sportski Pozdrav
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti